9 Şubat 2012 Perşembe

kurumsal ayıplar!!

ben gerçekten bu yazıyı yazmaktan utanıyorum ama mecbur kaldım..

sosyal hayatta olduğu gibi kurumsal hayatta da bazı "yazılı olmayan ancak birazcık görgü ile bilinebilecek" bazı kurallar vardır!!
bunların başında;
biri size ofis içinde bir selam verdiğinde karşılığında çaatt diye bir işle cevap vermek gelir!!
ben sana saygı gösterip günaydın, merhaba ya da afiyet olsun diyorsam, karşılığında da bu kadarını beklerim.. ama cevap olarak "yaa müjde yaa şu bizim bilmem ne işi vardı ya, şimdi o iş....." diye başlayıp bu merhaba'yı bir toplantıya çevirmek çok ayıptır!!
eğer böyle bir iş konuşma ihtiyacı içindeysen beni bunun için arayabilirsin, mail atabilirsin, toplantı isteyebilirsin..
orada benim iyi niyetimi niye sabote ediyosun??
ikinci konu ise; bir insana müsait misin diye sormadan dan diye toplantı daveti atmaktır!!
"senin zaten işin gücün yok, istediğim saatte toplanırım seninle" gibi gayet saygısız bir mesaj vardır bunun altında ve eğer müsaitsem bile reject ederim!! çok net!!
üzgünüm gençler!!
birazcık şuur nolur yaa..
hepimiz okumuş, nispeten medeni olması beklenen insanlarız.. bu saydıklarımı düşünemememiz için hiç bir sebep yok.. önemli olan düşünmeyi istemek..
eğer hepimize birer telefon ve de e-mail atanıyorsa bunun altında bir sebep olmalı dimi??
bence biraz düşünelim:
"hmmmm bu telefon-bu bilgisayar neden allahım neden?? bi sinyal gönder!!"

1 yorum:

  1. "günaydın", "merhaba", "iyi günler", "tünaydın", "hayırlı kuşluk vakitleri", "iyi akşamlar" diye bütün günü hiçbir işe elini sürmeden tasassızca geçireceğini düşünüyorsun sanırım. yemezler..

    o değil de bizim bir konu vardı..?

    YanıtlaSil